top of page

Polipet e mitrës

(polip endometriale)

Polipet endometriale janë rritje të vogla dhe beninje të indit normal në shtresën e brendshme të mitrës. Shumë gra kanë polipe, por mund të mos kenë simptoma dhe mund të mos dinë se i kanë derisa ta realizojnë një ultratingull pelviku. Janë shumë të shpeshta te gratë në të 30-at dhe 4-at, si edhe kanë potencial të shkaktojnë infertilitet.

Gjinekologjia > Polip endometriale

Polipet endometriale janë rritje të vogla dhe beninje të indit normal në shtresën e brendshme të mitrës. Shumë gra kanë polipe, por mund të mos kenë simptoma dhe mund të mos dinë se i kanë derisa ta realizojnë një ultratingull pelviku. Janë shumë të shpeshta te gratë në të 30-at dhe 4-at, si edhe kanë potencial të shkaktojnë infertilitet.

 

Diagnostikimi i Polipeve. Ultratingulli rutinë vagjinal i bërë pak para ovulacionit është zakonisht i mjaftueshëm për diagnostikimin e polipit. Nëse mbetet e paqartë, mund të realizohen histerosonogrami apo histeroskopia (shikoni më sipër Diagnostikimin e Fibroideve). Polipet endometriale shpesh nuk shihen në histerosalpingogramet sepse substanca radio-opake e kontrastit e bllokon vizualizimin e tyre.

 

Trajtimi i polipeve. Polipet endometriale trajtohen me sukses me histeroskopi (shikoni më sipër) pacientja mund ta provojë fekondimin menjëherë pas largimit të polipit.

 

 

Shikoni videon e bërë nga Dr. Goksu GOC.

bottom of page