top of page

Operacion laparaskopik (i mbyllur) i kancerit gjinekologjik

laparoskopi-nedir-1200x400.jpg

Kirurgjia>  Operacion laparaskopik (i mbyllur) i kancerit gjinekologjik

Operacion laparaskopik (i mbyllur) i kancerit gjinekologjik

Në sëmundjen e hershme të kancerit të endometriumit trajimi bëhet me histerektomi (heqja e mitres)dhe diseksion te gjendrrave lemfatike pelvike dhe paraaortike.

Normalisht për një operacion të tillë kryhet një insizion (prerje abdominale) vertikal nga kërthiza (ose dhe sipër ) deri poshtë afër pubisit. Ne këtë lloj operacioni e kryejmë pa prerje abdominale në mënyrë laparaskopike të mbyllur.

Trajtimi bëhet me metodë laparaskopike, ku mundëson komoditet më të mirë për pacientët, ul mundësinë e komplikimeve të gjakderdhjes dhe dhimbjeve post operative dhe e përshpejton kthimin në jetën normale.

Në videon që shihni është kryer operacioni histerektomisë totale dhe diseksion të gjëndrrave lemfatike pelvike, pamje të shkurtuara të përmbledhura nga operacioni. Në hulumtimin intra operativ të patologjisë rezultati ishte fazë 1A grade 1 për këtë arsye u krye histerektomia dhe heqja e gjëndrave lemfatike pelvike.

Dr. Goksu Goc

Shikoni videon e bërë nga Dr. Goksu GOC .

bottom of page